Webbinarium om biologisk mångfald – Vad är det och hur kan vi inkludera det i vårt arrangemang under Hållbarhetsfestivalen 2020?

Publicerat

Webbinariet riktar sig till er som planerar att arrangera evenemang under Hållbarhetsfestivalen 2020 vilken i år har temat biologisk mångfald. Syftet är att ge grundläggande kunskaper om biologisk mångfald och inspiration till hur det kan lyftas i arrangemang. Under eftermiddagen kommer ni få en kortfattad introduktion om vad biologisk mångfald är, varför det är viktigt för oss alla och vilka hot som den idag står inför. Därefter går vi in på hur ni kan knyta era hållbarhetssatsningar till biologisk mångfald. Med på träffen är Heléne Aronsson, projektsamordnare vid Göteborgs Centrum för Globala Biodiversitetsstudier, som presenterar grundläggande fakta om biologisk mångfald. Sedan bjuder vi in till samtal kring hur man kan inkludera detta ämne i aktiviteter och evenemang. Med på samtalet är också Renée Göthberg, program- och utställningsansvarig vid Göteborgs naturhistoriska museum.

Anmälan sker till Lisa Rosengren, projektledare på Hållbarhetsfestivalen. lisa.rosengren@studieframjandet.se

Plattform: Zoom Webbinariet börjar kl. 14.00, men se till att logga in på mötet i god tid.

I samarbete mellan Studiefrämjandet och GGBC